16 Ιουλίου 2014

Δεν πρόλαβα να υποβάλλω τη δήλωσή μου. Τι θα πάθω;

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ TAXIS ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

taxis

Βάσει του νόμου, θα πρέπει επιβληθεί πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης (100 ευρώ), προσαύξηση επί του φόρου αν το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό (υπολογίζεται με επιτόκιο 8,5% ενώ αν περάσει το δίμηνο μπαίνει και πρόσθετη ποινή 10%) ενώ η μεγαλύτερη συνέπεια είναι ότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει φυσικά τη δυνατότητα να μην επιβάλλει τις συνέπειες κάτι που αν συμβεί –είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης- θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι που δεν πρόλαβαν να κάνουν τις δηλώσεις τους εκτιμώνται σε περίπου 100-120.000.

Εγώ που δεν έκανα δήλωση, πότε θα την υποβάλλω;

Εκτιμάται ότι το Taxis θα ξανανοίξει την Πέμπτη αυτή τη φορά για την υποβολή εκπρόθεσμης αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης. Το σύστημα από χθες τα μεσάνυχτα είναι κλειστό.

Πότε θα πρέπει να πληρωθεί ο φόρος;

Όλοι θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου ανεξάρτητα από το πότε υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση. Το συνολικό ποσό του φόρου που βεβαιώθηκε σε όσους πήραν χρεωστικό εκκαθαριστικό ήταν τελικώς 3,75 δισεκατομμύρια ευρώ που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβληθούν τουλάχιστον 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μπορώ να πληρώσω τον φόρο αργότερα;

Δύο τρόποι υπάρχουν. Ή να αφήσετε η οφειλή να χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και να επομισθείτε την προσαύξηση του υπουργείου Οικονομικών, ή να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα για να αποκτήσετε τη δυνατότητα πληρωμής του φόρου σε άτοκες δόσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλίσσης Σοφίας 30

Πτολεμαΐδα, T.K 50200

Δευτέρα - Παρασκευή

08:00 - 13:30 και 17.30 - 20.30

Σάββατο

08:00 - 13:30

2463053155

kotzabasislog (@) yahoo.gr

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


facebook  twitter  youtube

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Φορολογικά Φυσικών Προσώπων Δεν πρόλαβα να υποβάλλω τη δήλωσή μου. Τι θα πάθω;