25 Νοεμβρίου 2014

Ρύθμιση 100 δόσεων

Άνοιξε η εφαρμογή για υπαγωγή στην ρύθμιση 100 δόσεων. Η αίτηση υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2015, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr).

100-doseis
Προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι να έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις των προηγουμένων ετών. Αν ο φορολογούμενος δηλώσει ψευδώς ότι έχει υποβάλει τις φορολογικές του δηλώσεις και από τις διασταυρώσεις προκύψει ότι χρωστά δηλώσεις, θα πρέπει πρώτα να τις υποβάλει και μετά να υπαχθεί στη ρύθμιση.


Κατά την ημερομηνία της αίτησης υπολογίζονται οι απαλλαγές, από την ίδια ημερομηνία υπολογίζεται τόκος που ανέρχεται σε 4,56% ετησίως και επιβαρύνει τις υπαχθείσες στη ρύθμιση οφειλές. Από την υπαγωγή στη ρύθμιση και όσο αυτή διαρκεί, οι οφειλές δεν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής.


Δόσεις

Η εφαρμογή θα παρέχει τη δυνατότητα στον οφειλέτη να διαπιστώνει σε πόσες δόσεις μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές του, ποια θα είναι η μηνιαία επιβάρυνση ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει.

Στη νέα ρύθμιση υποχρεωτικά υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών.

Μετά από επιλογή του οφειλέτη υπάγονται στη ρύθμιση:

-- Βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

-- Βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση της ρύθμισης. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Οι δόσεις πληρώνονται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ μέσω Ταυτότητας Οφειλής ή στην κατά περίπτωση υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης. Η καταβολή της οφειλής δύναται να πραγματοποιείται μέσω πάγιας εντολής στους φορείς είσπραξης, ενώ το ελάχιστο ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει ο οφειλέτης μειώνονται και οι προσαυξήσεις. Όσο αυξάνονται οι δόσεις, τόσο μειώνονται οι προσαυξήσεις. Ο νόμος ορίζει ότι για εφάπαξ εξόφληση διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων, για 12 μηνιαίες δόσεις διαγράφεται το 90% των προσαυξήσεων, για 24 δόσεις ποσοστό 80%, για 36 δόσεις 70%, για 48 δόσεις 60%, για 60 δόσεις 50%, για 72 δόσεις 30%, ενώ για τις 100 δόσεις η διαγραφή των προσαυξήσεων περιορίζεται σε 20%.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλίσσης Σοφίας 30

Πτολεμαΐδα, T.K 50200

Δευτέρα - Παρασκευή

08:00 - 13:30 και 17.30 - 20.30

Σάββατο

08:00 - 13:30

2463053155

kotzabasislog (@) yahoo.gr

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


facebook  twitter  youtube

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Φορολογικά Εταιριών Ρύθμιση 100 δόσεων